Le Gourmet Vinbar

Upptäck våra ekologiska, biodynamiska och naturliga viner.

Vår vinkällare med franska utvalda viner lagras i hyllor gjorda av ek och lera. Vinkällaren innehåller cirka 1000 flaskor.

Tillsammans med vår partner Gourmet Wines, erbjuder vi viner från klassiska regioner och producenter, men även och framför allt småskaligt producerade och okända viner, som produceras av passionerade franska vinodlare på vingårdar inte större än några få hektarer.

En unik vinkällare

Det naturliga och ekologiska alternativet till en kyld vinkällare!

Kom och besök vår vinkällare som är unik i Sverige, gjord utav lera och trä...

Principen är baserad på de afrikanska lerkrusen, vars innertemperatur är stabil även när solen är stark. Teknologin, som tidigare hölls hemlig, har lett till skapandet av ett mycket estetiskt vinställ, som försluts med ett lock av lera för att garantera totalt mörker och en konstant temperatur, vilket gör att vinet ska kunna lagras riskfritt i flera år. Produkten är helt biologiskt nedbrytbar.

Låt oss dela vår passion för vin och natur!


Viner

Vi vill dela med oss av vår passion för naturliga, organiska, biodynamiska och konserveringsfria viner, alla från välgrundade och genuina vinodlingar. Vi har noggrant valt ut fantastiska, spännande och ibland helt okända viner.


Spritdrycker

Vi har en även ett utbud av spritdrycker med franskt ursprung: Cognac, Armagnac, Calvados, Whiskey, Gin, Vodka, Rom, ....


Provning

Vi anordnar regelbundet vin- och Champagneprovningar, men även provningar av andra spritsorter, som Cognac, Armagnac eller Calvados!

Vi håller i vinprovningar, och Cognac- och Champagneprovningar i vår restaurang och butik. Provningarna ackompanjeras med ett urval av våra franska delikatesser från butiken eller restaurangmenyn.

Nöjda kunder


Excellent! a cozy atmosphere with fine food and very good organic french wines!

Carlita

posted on Google

Excellent service by a local french gentleman. Went more than beyond with his service. Great food with a nice ambiance. They really know their wine and what to recommend!

Jasmin

posted on Google